Ο Ροταριανός Όμιλος Πάτρα και η «ΑΜΚΕ Όραμα Σε Αποστολή» σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Δεσμός» ενισχύουν το κατάστημα κράτησης Αγίου Στεφάνου με σκοπό την ίδρυση τμήματος πληροφορικής.

2022-10-21

Τη Παρασκευή 21 Οκτωβρίου η «ΑΜΚΕ Όραμα Σε Αποστολή», την οποία εκπροσωπεί ο ροτ. Μάριος Διδάχος, σε συνεργασία με τον Ροταριανό Όμιλο Πάτρα, την Πρόεδρο του Ομίλου Χαρά Αναστασοπούλου και τα μέλη του Ομίλου Γιάννη Πεφάνη και Κωνσταντίνο Κουρνιώτη επισκέφθηκαν, κατόπιν προσυνεννοήσεως, το Κατάστημα Κράτησης Πατρών στον Άγιο Στέφανο Αχαΐας και παρέδωσαν 3 Laptop Macbook air pro προκειμένου να συμβάλουμε όλοι μαζί στην δημιουργία ενός εργαστηρίου πληροφορικής.

Η εκπαίδευση των κρατουμένων ειδικά στις σύγχρονες τεχνολογίες, αποτελεί επαγγελματική και κοινωνική στρατηγική επανένταξης, καθώς τούς δίνει τα απαραίτητα εφόδια προκειμένου να μπορούν να εργαστούν.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο μη κερδοσκοπικό σωματείο «Δεσμός», το οποίο είναι αρωγός σε κάθε δραστηριότητα μας.

Η Προϊστάμενη της Κοινωνικής Προνοίας του Καταστήματος κ Κατερίνα Γιάνναρου καθώς και ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης κ. Αντώνης Ζίγκος ευχαρίστησαν θερμά εκ μέρους των κρατουμένων τα μέλη του Ομίλου και την «ΑΜΚΕ Όραμα Σε Αποστολή» για την πρωτοβουλία τους και ευχήθηκαν να μπορέσουμε να επαναλάβουμε σύντομα ανάλογη δράση.