8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

2022-03-08

H Α.Μ.Κ.Ε Όραμα Σε Αποστολή, τιμούν και συμμετέχουν στη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ή Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, που γιορτάζεται απανταχού στις 8 Μαρτίου. Η ανάγκη καθιέρωσής της αναδύθηκε κατά την περίοδο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στο πλαίσιο του πολιτικού αγώνα για ίσα δικαιώματα και δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.

Γυναίκα είναι η μητέρα, η σύζυγος , η κόρη , η σύντροφος , η γιαγιά , η φίλη, η συνάδελφος ...

Δυστυχώς η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη χώρα μας στιγματίζεται από το χαμό 17 γυναικών, που μέσα στο 2021 έχασαν τη ζωή τους, καθώς υπήρξαν θύματα εγκληματικής ενέργειας από μέρους των συντρόφων τους, θύματα γυναικοκτονίας όπως συνηθίζεται να λέμε.

H Α.Μ.Κ.Ε Όραμα Σε Αποστολή, επιλέγει για τον παραπάνω λόγο η σημερινή ημέρα να είναι ημέρα μνήμης για την άδικη απώλεια αυτών των γυναικών και όχι γιορτής. Είναι η μέρα που επιθυμούμε, ενώνοντας τη φωνή μας με αυτή της κοινότητας, να ζητήσουμε ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν καταφέραμε να γίνουμε ασπίδα τους. Ταυτόχρονα στέλνουμε το μήνυμα ότι Α.Μ.Κ.Ε Όραμα Σε Αποστολή κρατώντας πυξίδα τη μνήμη αυτών των γυναικών, θα συνεχίσει την ανάπτυξη δράσεων και πρωτοβουλιών, με σκοπό να αποτρέψει φαινόμενα κάθε είδους βίας στην κοινότητα, μεταξύ αυτών και της έμφυλης.

Ελπίζουμε στον αγώνα μας αυτό, να είστε συνοδοιπόροι.